Ламиниране на вежди и мигли: лични истории и препоръки на лекар

look-girl-face-eyelashes

Процедурата за ламиниране на мигли и вежди стана много популярна през последните няколко години. Позволява ви да стегнете миглите и космите на веждите: те стават по-гъсти и лъскави, както след грим. Редакторите на WFC.tv откриха какво смятат клиентите на салони за красота и опитни очни лекари за това лечение.

Каква е процедурата за ламиниране?

Лечението протича в редица действия. С помощта на специална ролка миглите се фиксират, след което се използват химически структури. Още първият състав отваря люспите на миглите и въздейства върху кератина: благодарение на това майсторът ще има способността да предложи желаното извиване на миглите.

Eyelashes-Lamination-Treatment

Closeup shot of female green pistachio colour eye with day makeup

Втората структура, напротив, затваря везните, като по този начин поправя резултата. Между прилагането на първата и втората структура трябва да премине период от време, през който капитанът може да предложи използването на допълнителни представители за възстановяване. След това миглите се оцветяват. Това е относително продължително лечение, което отнема около час и половина. По подобна технология се извършва и ламиниране на вежди – само без да се използва ремонтиращ валяк.

След ламиниране не мийте миглите и веждите си през целия ден. По същия начин върху тях може да има мембрана, поради която може да се появи усещане, че космите са малко лепкави, но този ефект ще премине на следващия ден.

Какъв е ефектът?

Както се казва в сайтовете на салоните за красота, след процедурата по ламиниране миглите и веждите изглеждат по-гъсти, здрави и лъскави, а резултатът може да продължи 2 месеца.

Наши читатели споделиха мнението си за процедурата.

Дария, 20: Направих ламиниране на мигли няколко пъти в салона. Лечението е доста скъпо, но резултатът ме подхожда. Миглите изглеждат по-плътни и пищни, извиват се великолепно и блестят, както след нанасяне на спирала. Въпреки това те изглеждат много естествени. Резултатът е видим още след първата процедура, а въздействието върху тъмните мигли продължава още първите две седмици: през цялото това време не използвах спирала. Тогава обаче в крайна сметка става по-малко забележимо. Що се отнася до мен, ламинирането не издържа повече от 4 седмици.

За контраст направих и процедурата за мигли с ботокс: моят господар заяви, че е по-добре. Ефектът след него обаче беше практически невидим и продължи само седмица и половина. Поради тази причина все още избирам ламиниране.

Когато, направих ламиниране на вежди, но резултатът остави двойно впечатление. От една страна, веждите са станали по-гладки и послушни. Но от друга страна – ламинирането изглеждаше синтетично на тъмните ми вежди, все едно съм прекалила с боята. Въпреки това, този резултат продължи само първата седмица, а след това цветът стана по-постоянен.

На светли мигли и вежди

Валерия, 27: Имам естествено светли вежди и майсторът гарантира, че след ламиниране те ще подчертаят външния ми вид, ще станат по-ярки, по-обилни и ще изглеждат по-плътни. На практика обаче не видях магическия ефект: веждите наистина станаха по-тъмни, но в крайна сметка се получи благодарение на боята, която майсторът използва след ламиниране (същото въздействие като след оцветяване с къна, остана само зоната между веждите незапълнени, което е по-вероятно недостатък с необичайни светли вежди).

Космите в веждите станаха изключително блестящи и залепнали по лицето. Винаги, когато обличах рокля с гърло, докосвах космите и веждите бяха рошави, така че трябваше постоянно да ги сресвам.

От плюсовете мога да отбележа, че цветът след ламиниране издържа много дълго време, а самият резултат се задържа върху веждите около месец, но не бих препоръчал такава процедура за леки необичайни вежди, защото все още трябваше обърнете се към козметиката, за да завършите зоната между веждите и да изравните асиметрията.

face-beauty-skin-faceЕлизабет, 33: Преди да отида в салона за красота, прочетох оценки, в които пишеха, че процедурата за ламиниране е идеална за светли мигли и това е просто моят случай. Освен това потърсих съвет от майсторката в салона и тя ме убеди, че процедурата е напълно безопасна. И все пак след него миглите ми се вкиснаха: в крайна сметка бяха чупливи, сухи – имаше усещане, че са изгорени. В деня след процедурата видях, че миглите започнаха да падат по-често. Зашеметяващите къдрици също не проработиха: миглите изглеждаха сякаш са смачкани. Не рискувах повече да правя тази процедура, избрах удължаване на миглите. Те заявяват, че е опасно, но според мен това лечение боли много по-малко от ламинирането.

Какви са противопоказанията?

Помолихме опитния очен лекар да каже какво да вземем предвид преди да извършим лечението с ламиниране.

Противопоказания за ламиниране са възпалителни заболявания на клепачите и лигавиците на очите, като блефарит и конюнктивит. Относителните противопоказания включват алергичен блефарит и конюнктивит, възникващи от използването на козметика.

Трябва да се внимава при наличието на алергии (хранителни, контактни, дихателни). Преди лечението майсторът трябва да говори с клиента за наличието на алергии. Ако клиентът е склонен към алергични реакции, но все пак иска да направи ламиниране, тогава можете да извършите алергичен кожен тест.

Използвайте продукта, който ще се използва, върху кожата на китката за 30 минути. При липса на зачервяване, подуване и други реакции, можете да нанесете състава върху веждите. И точно след това, ако реакцията не последва, продуктът може да се използва за миглите. Въпреки това, ако попадне върху лигавицата, може да се появи възпаление, поради което е необходимо да се спазва иновацията на процедурата.

Какви са последиците за здравето?

look-girl-face-eyelashesПри подходящо изпълнение на процедурата за ламиниране на миглите се нанася специална структура върху средната част на миглите, а не върху корените. Въпреки това, боята се нанася върху всички мигли и когато попадне в очите, може да се появи алергия.

Лекуваха се с последствията от удължаването на миглите. Клиентът може да е алергичен към лепило и други неща. Алергичната реакция се проявява при възпаление и подуване на клепачите, сърбеж, възпаление на очната лигавица и сълзене.

В моята практика не е имало такива случаи след ламиниране, но никой не е застрахован от такъв отговор. Когато става въпрос за загуба на мигли, те не падат поради факта на ламиниране и ботокс, поради факта, че няма въздействие върху корените. Обикновено падат 5-10 мигли на ден, но това е по-очевидно след боядисване, когато миглите накрая стават тъмни ~ Кирчева Бюти